Hästtjänster på Åland

Stall Kentaur

Stall Kentaur är ett inackorderingsstall vid anrika Grelsby kungsgård i Finström, Åland. Gården har dokumenterad historia 700 år tillbaka och bland annat Gustav Vasa och Gustav IV har vistats på gården med hundratals hästar i följet.
 
I den nuvarande manngårdsbyggnaden från början av 1800-talet bor Rebecca Hilander som driver företaget, tillsammans med sin familj. På andra sidan vägen finns Stall Kentaur, med 7 boxar och lösdrift för 4 hästar med flexibel ligghall som kan delas av till 2 stora boxar.
 
 
Stall med sadelkammare
Stallet är ljust och luftigt med 7 öppna boxar som ger hästarna möjlighet till kontakt med andra hästar samt att titta ut över boxdörren.
 
Lösdrift
I lösdriften, med plats för 4 hästar, går din häst i sin flock dygnet runt. Den ströade ligghallen på 36 kvadrat mockas dagligen av Kentaur och du kan fokusera på att umgås med din häst. Ligghallen har en flexibel lösning som gör det möjligt att använda den som 2 stora boxar vid behov. Dörr till ligghallen finns även direkt från sadelkammaren - pratiskt och lätthanterat.
 
Alla hyresgäster på anläggningen har tillgång till stallgång, sadelkammare med sadel- och tränshängare samt ett skåp för personliga saker. I sadelkammaren kan man förse sig med kaffe eller té. 
 
Anläggningen har ett flertal hagar i olika storlekar fördelade på ca 4 Ha kuperad mark som inbjuder till rörelse och främjar en sund fysik. Närmaste ridhus finns 6 km från stallet. Inackorderingar erhåller rabatt på Kentaurs hovvård. Vårt prissystem på stallhyror passar alla plånböcker, då det finns olika alternativ från "grund" till "all inclusive" med möjlighet till lägre hyra genom stalltjänst på anläggningen.
 
Se även skilld flik om pensionat för tillfällig uppstallning.
 
VÄLKOMMEN!

Kontakt

kentaur

kentaur2014@outlook.com

Grelsby Kungsgård
Åland

0457-342 50 75

Vi finns såklart även på facebook

Kontakta oss gärna via facebook messenger eller sms.

Sök på hemsidan

Kentaur - hästtjänster i din egen hemmiljö

Skapa en hemsida gratisWebnode